Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

AYNA: ERDOĞAN YARADANIN ARASINA NİYE AYRIMCILIK KOYUYOR

 

16.3.2009 12:22:56

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, AKP'nin Müslümanlığı kullanarak siyaset yaptığını belirterek, 'Başbakan Tayyip Erdoğan, 'Yaradılanı severiz yaradandan ötürü' diyor. Bu bir kandırmacadır. Eğer böyle diyorsa yaradanın arasına niye ayrımcılık koyuyor, niye eşitliği esas almıyor. Bu Müslümanlık değildir' dedi.

 

 

G.ŞIRNAKHABER- DTP seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği bölge gezileri kapsamında bir önceki gün Silopi miting Alanı'nda miting düzenledi. Miting öncesi DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, ve beraberindeki DTP'liler kent girişinde yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile karşılandı DTP Silopi İlçe binası önünde bir araya gelen DTP’liler, DTP parti binasından yürüyüşle Miting Alanı'na geldi. Alana giren kitle burada davul eşliğinde halaylar çekti. Mitinge, DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP Şırnak İl Başkanı Halil İrmez, Silopi Belediye Başkan Adayı Emin Toğurlu, Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, DTP Silopi İlçe Başkanı Süleyman Şavluk, DTP İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları, DTP il, ilçe ve belde yöneticilerinin aralarında bulunduğu kalabalık kitle DTP konvoyunu karşıladılar.. Burada konuşan DTP Silopi Belediye Başkan Adayı Emin Toğurlu, keleşlerle halka, milletvekillerine saldıranları nefretle kınadıklarını belirtti. Silopi halkının, 'Ölülerimizin kemikleriyle yüzleşeceksiniz' sesinin ölüm kuyularını açtığına değinen Toğurlu, halkın iradesinin yapamayacağı hiçbir şeyin olmayacağının altını çizdi. Toğurlu, 'Biz de söz veriyoruz görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz. Biz çorbacı valiyi, beyaz eşyacı valiyi sandıktan ölü çıkaracağız' dedi.

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, alanda toplanan kalabalık kitleye, 7 yıldır kendilerine haber alınamayan HADEP’li kayıplar, HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve yönetici Ebubekir Deniz şahsında bir dakikalık saygı duruşuna çağırdı. Ayna, Silopi'nin DTP'yle birlikte yeni bir yüz kazandığını belirtti. 7 yıl önce Silopi'de parti olarak örgütlendirme çalışması yaptıklarını dile getiren Ayna, bu çalışmalarda yer alan Ebubekir Deniz ve Serdar Tanış'ın karanlık güçler tarafından öldürüldüğünü ifade etti. Tanış ve Deniz'in yarattığı değerlerle bugün burada olduklarını söyleyen Ayna, Mart ayının Kürtler için büyük bir önem taşıdığını hatırlattı. Kürtlerin imhasını esas alan katliamların Mart ayında olduğunu belirten Ayna, Halepçe ve Qamişlo Katliamı'nın bu ayda yapıldığına değindi.

BOTAŞ ve Sinan Lokantası Tesisleri'nde bulunan ölüm kuyularının açılmasından dolayı Şırnak Barosu'na teşekkür eden Ayna, birkaç günlük çalışmayla birlikte devletin kirli çamaşırlarının ortaya çıktığını ifade etti. Ayna, karanlık güçleri çözümü ölümde değil insanlıkta aramaya çağırdı. AKP'nin Müslümanlığı kullanarak siyaset yaptığını belirten Ayna, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Yaradılanı severiz yaradandan ötürü' diyor. Bu bir kandırmacadır. Eğer böyle diyorsa yaradanın arasına niye ayrımcılık koyuyor, niye eşitliği esas almıyor. Bu Müslümanlık değildir. Tek dil, tek devlet, tek millet demek Müslümanlık değildir' dedi. Türkiye'de birçok etkin grubun aynı şehirde bir arada yaşadığını dile getiren Ayna, Erdoğan'ın Hakkari gibi sadece Kürtlerin yaşadığı bir kentte, 'Tek millet, tek dil ve tek devlet' dediğini hatırlattı. Onlar bir oy için insanlığı satıyorlar. Onlar mazlumun değil, zalimin yanındadırlar. Bakın Hz. Muhammed ve Hz. Ali zalimin karşısında mazlumun yanında yer aldı. Bu da onların Müslümanlıkla alakasının olmadığın gösteriyor. Sizin Müslüman değilsiniz' diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından DTP'li heyet Şırnak'a doğru yola çıktı.

İdil İlçesinde Hükümete Fatiha Okundu: İdil ilçesindeki mitinge DTP Eş Başkanı Emine

Ayna, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Av. Hasip Kaplan, belediye başkan adayları, DTP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Yüzlerce araçlık konvoy ile halay ve zılgıtlarla İdil girişinde karşılanan DTP Eş Başkanı Emine Ayna ve beraberindeki heyet DTP İdil ilçe teşkilatı önünde seçim otobüsünden alanda bulunan binlerce kişiye hitap etti.
Emine Ayna, konuşmasında "Seçim çalışmalarımızı iki koldan başlattık. Ahmet Tük arkadaşımız Erzurum'dan, ben de İstanbul'dan başlayarak ülkemizi il il, ilçe ilçe dolaşacağız. Her Kürt ferdinin olduğu yerde olacağız. Seçimle iş bitmiyor. Her seçim bilincimizi biraz daha yükseltiyor. Bu seçimle birlikte bilincimiz daha da yükselecek, artık ulusal birlik zamanı diye haykıracağız" dedi.

Alanda bulunan binlerce kişi sık sık " Oylar Namustur namus satılmaz" sloganları atarken bunun üzerine DTP Eş Başkanı Emine Ayna "Başka partinden kimse size gelip, Ben de Kürdüm deyip sizden oy istemesin" diye konuştu. Ülke de yaşanan çatışmalı ortamın son bulmasına da değinen DTP Eş Başkanı Emine Ayna, hükümete yüklenerek sözlerini şöyle sürdürdü. "Bu yaşanan çatışma ortamın son bulması için zaman zaman başka partiler ile ittifak yaptık. Ama Murat Karayalçın ne dedi. 'Bir araya geldik ama sizi kendimize benzetmek için geldik' Devlet hata yaptı hatası ile yüzleşme zamanı gelmiştir. Bir sürü hükümetler geldi geçti. Bu gün umudun da çözümün de tek adresi DTP'dir. ANAP, DYP, DSP hepside siyaset çöplüğünde" şeklinde konuştu. Bunun üzerine DTP Şırnak Milletvekili Av. Hasip Kaplan alandan bulunan binlerce kişiyi hükümetin ruhuna fatiha okunmasını
istedi.

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337960

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber